به گزارش جهانبين نيوز به نقل از «خبرگزاري دانشجو»، يامينپور امروز در همايش بزرگداشت حماسه 9 دي در سالن سينا و صدراي دانشگاه علوم پزشکي شيراز با بيان اينکه ما از اول گفتهايم «استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي» تصريح کرد: در ابتدا براي عموم مردم ما جمهوريت به روشني تبيين نشده بود.
وي افزود: شايد تلقي عموم اين بود که جمهوري اسلامي همان حکومت اسلامي است و شايد براي امثال ما که در مبارزات انقلاب نبودهايم و سهمي نداشتيم، نخستين اتفاقي که طعم مردمسالاري را به ما چشاند، حماسه دوم خرداد 76 باشد.
مجري سابق برنامه «ديروز، امروز، فردا» با اشاره به اينکه بسياري از علماء و بزرگان در انتخابات 76 به طور شفاف از ناطق نوري حمايت کردند، بيان داشت: آنها ميخواستند اينگونه جا بياندازند که نظام ميخواهد ناطق نوري که ادامه دهنده راه هاشمي رفسنجاني است، براي اداره کشور منصوب شود.
يامينپور تصريح کرد: رهبر معظم انقلاب واقعه دوم خرداد را يک حماسه دانستند؛ چرا که شايد نخستين بار بود که مردم به واقع باور کردند که حضورشان چقدر موثر است.
وي ادامه داد: بعد از نتيجه عجيب و غريب دوم خرداد مفهوم جمهوريت به گونهاي ديگر در فرهنگ سياسي کشور متجلي شد.
اين فعال سياسي با بيان اينکه هيچ کس به اندازه رهبر انقلاب نقش مؤثري در انتخابات آن سال نداشت، تصريح کرد: رهبر معظم انقلاب محکم ايستادند و از نتايج انتخابات دفاع کردند.
يامين پور گفت: اما اصلاح طلبان اجازه ندادند طعم شيرين و جذابي که جمهوريت نظام به وجود آورده بود، دوام آورد و بعد از چند سال مردم احساس کردند که از اصلاح طلبان فريب خوردهاند.
وي افزود: در واقع اصلاح طلبها بر خلاف آنگونه که چهره خود را از سال 76 تا 79 نشان داده بودند، به صورت صريح و بيپروا نسبت به جمهوري و دموکراسي که حق مردم بود، پشت کردند.
يامين پور گفت: اگر نهادهايي مثل شوراي نگهبان نبود چه بسا برخيها علاقهمند بودند که نتيجه انتخابات را تغيير دهند.
وي با بيان اينکه اگر شوراي نگهبان و مسائلي مانند تبعيت از امر ولايت فقيه نبود شايد در آن انتخابات هم مسئله تقلب عنوان ميشد، گفت: اين طعم شيرين جمهوريت پس از سالها از آن بابت تلخ شد که سياه بازي اصلاح طلبها براي مردم افشا و آشکار شد.
يامين پور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه عدهاي تا زماني به دموکراسي و جمهوريت نظام اعتقاد دارند گه ديگ آن به نفع و براي آنها بجوشد، گفت: ما با کساني ميتوانيم ديالوگ کنيم که در دايره نخبگان شناخته شده باشند و رأي هم بياورند.
وي با بيان اينکه نتايج انتخابات 84 مفهوم جمهوريت اسلامي را محقق کرد، افزود: هيچ کس از محمود احمدي نژاد در انتخابات 84 حمايت نکرد که احمدينژاد هم اين مسئله را به صورت برگ برنده با خود تا کنون به همراه دارد.
مجري سابق برنامه «ديروز، امروز، فردا» گفت: مردم در انتخابات 88 به دور از حُب و بغضهاي سياسي و تحت تأثيرقرار گرفتن زور و تزوير رئيس جمهور خود را انتخاب کردند.
يامين پور خطاب به اصلاح طلبان بيان داشت: جمهور مردم، با انقلاب اسلامي هستند نه با شما و همچنين انتخابات 88 اولين بار بود که 85 درصد از مردم شرکت ميکردند و رأي ميدادند و اثبات شد که هر چه رأي بالا برود همنشيني با انقلاب اسلامي و ترويج گزارههاي مقام معظم رهبري بالاتر ميرود.
وي با اشاره به اينکه انتخابات 88 ملت ايران، ميخ محکمي را بر تابوت دموکراسي نخبهگرا کوبيد، خاطرنشان کرد: طبيعي است که در انتخابات 88 تعادل رواني جبهه ضد انقلاب و اصلاحات به هم بخورد.
مجري سابق برنامه «ديروز، امروز، فردا» در بخش پاياني سخنان خود به تبليغات سياسي بعد از نتايج انتخابات اشاره کرد و گفت: تبليغات سياسي در آن زمان به گونهاي رشد کرده بود که حتي برخي از مردم به شبهه تقلب بودن واکنش نشان داده بودند و بايد اتفاقي به وجود ميآمد تا مفهوم بيعت با ولايت فقيه بار ديگر در کشور متجلي شود که 9 دي مصداق بارز آن تجلي بود.
يامينپور ادامه داد: هشت ماه دندان روي جگر گذاشتن لازم بود تا ذهن عموم مردم به يک باور قطعي برسد که طرف مقابل نه تنها اعتقادي به مردمسالاري و دموکراسي ندارد؛ بلکه اعتقادي هم به ولايت فقيه ندارد، اما حلقه وصل در 9 دي اتفاق افتاد.
وي با اشاره به اينکه از صدر اسلام تا کنون در هيچ زماني به اندازه امروز فقيه جامع الشرايطي در اين حد از مقبوليت قرار نداشته است، گفت: بلوغ مفهوم وليفقيه در دوران تشيع مربوط به 22 تا 23 سال اخير است.
اين فعال سياسي ابراز اميدواري کرد: هر ساله مراسم 9 دي پاس داشته شود تا داغي بر بيني بلند کساني باشد که خيال ميکنند انقلاب سهم الارث پدري آنها است.